Magamról

Bergenfield, New Jersey, United States

2011. július 18., hétfő

Egy apró év végi bónusz. Az ötlet lopott, mert egy hasonló blogban már olvashattunk egy bejegyzést, hogy mitől New Yorker egy New Yorker (Link: http://csilli-in-nyc.blogspot.com/)

Nos az én Kelet-európai szarkasztikus nézőpontom alapján megosztom veletek mitől Jersey Girl a

JERSEY GIRL

Hadd kezdjem a sort a leírással, hogy milyen az élet itt a Tristate Area-ban (New York, Jersey és Connecticut Állam Manhatten felé eső csücske) Először is itt találták fel az amerikai álmot, ebben teljesen biztos vagyok. Kertvárosok, tele tisztes polgárokkal, két kocsival az autó az autó feljárón, egyértelmű politikai nézet, és amerikai zászló minden második ház előtt. A nagyobb városok mind New Yorkra hajaznak, de az éjszakai élet megáll hajnali 2kor. Gyors és tiszta amerikai angolt beszélő többé-kevésbé művelt állampolgárok, róluk szól ez a pár sor. Azért imádom a sztereotípiákat, mert mindenki tud egyértelmű kibúvót találni, miért nem tartozik az adott csoportba. Ezzel biztosítom be magam, hogy nem leszek egyetlen személy célpontja sem (nem kedves „Máris szomszéd”, ez a bejegyzés nem rólad szól).

Mikor megérkeztem igen erős volt a kísértés hogy átlépjem a határt a beilleszkedéssel, pusztán mert valahol mélyen imponált a helyi fiatal lányok-nők megjelenése attitűdje. A „Dzsörzi Görlöknek” van egynéhány közös jellemzője, amit nehéz figyelmen kívül hagyni, ha nap, mint nap beléjük botlasz úton útfélen.

o Szeptembertől májusig UGG csizmában járnak, majd a 37 celsius utáni időszakban flip-flop papucsra váltanak, amiből 50 és 100 közötti pár áll a gardrób szobában.

o Talán túl gyakran engedik meg maguknak a szemérmetlenül rövidnadrágot, de a kikandikáló lábak vagy piszkafák illetve sonkák évszaktól függetlenül bronzosak.

o Tökéletesre vasalt hajuk tusolókontyban vár a nagy pillanatra, mikor is kiszedi a tulajdonos a hajgumit, megrázza a frissen festett tincseket (lehetőleg, mikor a focicsapat mellett halad el) és két könnyed mozdulattal visszaköti a fodrásza rémálmát.

o Blackberry telefon csak akkor nincs a kezében, mikor a hullaszállító behúzza a zsákot e feje felett.

o A hatalmas terepjárójával legalább két helyet elfoglal, ami nem is csoda, mert sms-ezés közben én sem tudnék parkolni.

o A hétköznapokban valami féle felvett igénytelen stílusban variálja a márkásabbnál márkásabb ruháit (UGG, Abercrombie rövidnadrág, Pink by VS XXL es pulcsi, Louis Vuiton retikül) de a s szülinapján limoval megy szórakozni mind a 20 koktélruhába bújtatott „barátnő”.

o Feltétlen tisztelet a szülők felé, de hogy anya apa mit tud az életről, az közelebb áll egy tündérmeséhez, mint a valósághoz.

o Az eljegyzési gyűrű minimum 10.000 dollárba kell kerüljön, vagy el sem fogadja.

o Mind tanul, dolgozik de legalább bulizni bejár Manhettanbe és utálja a turistákat.

o Életében legalább egyszer járt Párizsban, ha mégsem a közeljövő nagy tervei közt van.

o Számára az „amerikai álom” nem egy üres fogalom, hanem a hétköznapok valósága és nincs jogunk elítélni, mert úgy lett nevelve, mint az összes többi amerikai „ez a világ közepe, miért is mennék akár egy lépéssel is arrébb”.

Üdv,

bkf